2011. július 28., csütörtök

Vargáné Kovács Veronika: Hímzésmúzeum - Jelenlegi ára: 3 690 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! HímzésmúzeumA könyv listaára: 4500 Ft. Leírás:
Stílusosan, hímzett betűkkel felrótt címszöveg hirdeti a szép kiállítású könyv borítóján Vargáné Kovács Veronika sióagárdi Hímzésmúzeumát. A szerzőnő - saját szavaival gyüttmentként kezdte kutatni és gyűjteni a Sió és a Nádor csatorna ölelésében megbúvó kis falu zárt közösségének néprajzi kincseit. Harminc éven át a maga örömére felfedezett szellemi és tárgyi örökséget a községhez tartozó leányvári pincesoron található családi présházban 2005-ben kialakított Hímzésmúzeumban tette közkinccsé. Az itt lakók egészen a múlt század közepéig zárt faluközösségben éltek, így az itt kialakult népviselet látványosan elüt a szomszédos településekétől. A színes fotókon és fekete-fehér archív felvételeken megcsodálható viselethez kapcsolódva páratlanul gazdag és szép hímzéskultúra jött létre. A szerző kezdetben a szabadrajzú színes hímzés motívumait gyűjtötte, majd később terjedt ki a figyelme a viseletekre és szőttesekre is. A sióagárdi népviseletet és díszítőművészetet az 1800-as évektől napjainkig bemutató helytörténeti múzeum teljes keresztmetszetet nyújt a díszítetlen mezei ruháktól a fehér likashímzésen át a lila-kék és piros-bordó színessel varrott ingek, pruszlikok, párnavégek, díszítőtörülközőkön át a teljes viseletig. Emellett betekintést enged a település történetébe, mindennapi életébe, felelevenítve feledésbe merült, majd újraéledő szokásokat. A megyei múzeum anyagából is merítő, igényesen összeállított kötettel Vargáné Kovács Veronika adósságot törleszt, mert mind ez ideig alig jelent meg nyomtatott kiadvány a sióagárdi hímzések gazdag motívumkincséről. A forrásmunkák és adatközlők jegyzékével záródó könyve utolsó részében mintagyűjteményt is közöl. ISBN: 978-963-06-9390-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 690 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 23:41
. Vargáné Kovács Veronika: Hímzésmúzeum - Jelenlegi ára: 3 690 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése